Farmorsmor...

image119


Det här är Farmor Magdas Mor och Far BrittaSara och Olle Vestberg. ( Visst är han lite lik Emils Pappa! och hon ser ut precis som jag minns farmor ?)
Olle var född 1861 och dog 1948. Britta Sara var född1862 och dog något år före honom
Kortet är taget någon gång i slutet på 1890 talet.

Dom bodde på en liten holme i en by i Anundsjö som hette Åbosjö. Försörjde sig som dom flesta på skog och jordbruk.
Dom fick 5 flickor som alla så småningom hamnade i Holmträsk, varav den ena var farmor Magda. Hennes systrar hette Axelina. Emelinda, Karin Hillevi och Maria.
2 pojkar fick dom också men båda dog i unga år. Den ene dog efter att ha cycklat  ganska långt till tandläkaren för att få hjälp med en infekterad tand. Det utvecklades så småningom till blodförgiftning och han dog i sviterna av det.

BrittaSara och Olle bodde sina sista år på ålderdomshemmet i Bredbyn där dom dog i slutet på 40 talet.

Jag tycker om att fundera och fantisera om hur man hade det på den tiden. Vad gjorde man med den lilla fritid man hade ? Vad hade man för drömmar och funderingar kring livet ? Var man kära i varandra, eller var det bara rena resonemangs äktenskap ? Fick man alltid gå till sängs med mat i magen eller var man hungrig ibland när man gick till sängs?  Kunde Mor BrittaSara tillåta sig att sörja sina båda söner? Många frågor som inte blir mycket mera än just frågor.


Kommentarer
Postat av: syster

Ok nu förstår jag vart sara fick sitt namn ifrån. Det var ju pappa som föreslog att hon skulle heta så efter nån och nu vet jag vem nån var, tack kära syster för all info du delar med dig av

2007-07-21 @ 21:14:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0