Undrar sa flundran
om gäddan är en fisk....?
Det finns inte mycket som jag inte äter...
Men det finns en sak jag inte äter.
Trots att jag älskar fisk , så vägrar jag att äta gädda.
Nu när vi fiskar och får gädda så ger vi bort den. Populärt bland dom som har katter
När vi var små så var det däremot ganska vanligt med gädda. Ingen höjdare men vi åt den , stekt, kokt ...ibland gjorde mamma fiskbiff på gädda , och då kunde det smaka riktig bra.
Farfar var en fena på att fiska , och gäddor fångade han ofta på att ro drag.
En gång var jag med i båten när farfar fångade en gädda på 9.5 kilo. Gissa om det var spännande . Jag minns det som den värsta hajen som kom upp i båten
Men det är klart när Faster Bojjan bjöd på pepparrotsgädda då var gädda rent ut GOTT ...konstigt !
Men faster bojjan la ner hela sin själ i matlagningen och då smakar den simplaste av gäddor gott. Hon gjorde pepparrotsgädda och det var GOTT ..tycker det ser konstigt ut när jag skriver det, (att jag skulle tycka gädda var gott) ...men hennes gädda var god.
Som all den mat hon bjöd på...När maten lagas med kärlek och omtanke då kan även mamma scans köttbullar bli rena lyxmåltiden.
Men i dag så går det inte för mig att äta gädda..
Jag tror inte gäddan är riktigt frisk för att vara fisk
Men du Britten..precis min åsikt..vi har ju sommarhuset precis vid vattnet vid en liten insjö...där står gäddorna i vikar o vass..barnen har ju alltid fiskat där..flera omsorgsfullt tillredda gäddor har det blivit..men jag har aldrig gillat smaken..Gädda smakar dy..så man kan..nä..inte riktigt med det är inte långt ifrån..Gäddan är definitivt inte frisk..
ha ha ha inte riktigt frisk för att vara fisk...Men du jag tycker gädda kan vara jättegod! Har också barndomsminnen...men då var den stuvad och i sällskap av gräslök. Mammas ugnsstekta med kantareller, persilja och grädde..mmmm. Grillad Gädda i folie med pepparrotsost...mmmm...Jag har varit med om att harpunera Gädda...herregud så spännande och under vattnet är dom ju ännu större och skräckinjagade...men det var just efter den gången som vi improviserade grillgädda i folie - en riktig hit - värt att prova, jag lovar!
Men kommer du inte ihåg när vi åt gäddqueneller på Edsbacka...det var ju jättegott
Jag gillar oxå fisk men gädda avstår jag gärna.
Må så gott.
Kram
Ibland gör miljön man äter maten sitt till. Min mormor var en fena haha på att laga till aborre. Jag har försökt, men det blir inte samma. Önskar dig en go lördag!
Ja visst är det kul att vara med om att dra upp en stor fisk, har oxå varit det. Men de smakar oftast inte gott, köttet är för gammalt. Men kul att få dem.. Jag äter inte heller gädda, det ligger nog kanske något i din rubrik, ofta säger man ju just det..Ha det brakramen till dig..
PS såg just att jag lyckades att få upp min fråga,men det tog tid. Tacktack...
Jag tycker inte heller om gädda, och så vägrar jag äta ål, för mig är det en orm och jag hatar ormar.
Samma här,när mormor gjorde pepparotsgädda var det kalasmat men en gång när jag rensade en gädda så låg det en stor vattensork i magen på den,sen dess har jag aldrig smakat på gädda,då var jag 15 år,hoppas ni har lika vackert väder som vi,kram.
Ja jag äter ingen fisk så för mig är det inget konstigt alls att inte äta gädda. Fin bild på viken där.
Jag vill inte heller ha insjögädda, men vid havet är den finfin. Vi gör Spansk fiskgryta eller pepparrotsgädda av den.
Då skulle du smaka gädda som vi får upp i Bråviken, den är faktiskt god men så har vi ju också bräckt vatten här.Insjögädda skulle jag aldrig äta.Fina bilder du har. Stor kram THALINA
Jag har faktiskt aldrig ätit gädda så jag kan varken säga bu eller bä :P
hoppas du haft en fin dag!!
Gädda som är sååå....hmmm...nåja, jag låter det vara osagt... ;-)
Näää, det är ingen favoritfisk hos mig...
Gädda är inte någon höjdare precis fast jag har käkat gädda som smakat gott. Den lagades då med mängder av lök och margarin och kryddor...och så var det ingen stor gädda.
Jag är mest för havsfisk...och då är mackril favoriten :D
Ha en fin lördagskväll, kram
Vi hade det jätte trevligt! Idag blir det melodifestival, och i morogn börjar jag jobba kl 7! ha en fin kväll! Kramiz M
Jag har ätit gädda men jag gillade heller inte det speciellt mycket.
Annars gillar jag fisk mycket.
Jo, säkert det är spännande att få upp en gädda, men man får vara försiktig så den inte bits ;-)
När jag var barn det gick historier om det, ungefär som hajen :-D
Stor Kram till dig.
Du skriver så fint om mamma och hennes matlagning, ja hon kan hon....jag minns nästan bara pappas rökta gädda, och till den drack vi enbärsdricka som mamma gjort och ofta var det ostkaka med hjortronsylt till efterrätt.
Jag har ätit en enda god rätt av gädda; gäddqueneller (stavingen?) med hummersås. Det var verkligen lagat från grunden av råvaror, såsen gjord på buljong som var reducerad från hummerkok. Hur gott som helst! Fast det ser ut som fiskbullar förstås. Detta lär vara en delikatess i Frankrike, liksom gäddan är. Det betalas fantasipriser för gädda i det landet. Så vi som inte gillar gädda har inte fattat nåt eller också lagar man maten i det landet så som Faste Bojan gjorde.
Jag gillar nog mest havsfisk.
9,5kg inte illa !
Här har du en till som älskar fisk.....MEN...inte gädda... djäck...!Kramen!
Här har du en till som älskar fisk.....MEN...inte gädda... djäck...!Kramen!